miercuri, 1 iulie 2009

Cand crezi ca nimeni nu ti-e in spate...

N-as putea sa imi explic comportamentul de zilele astea. Nu pot. Chiar nu pot. Nici ca m-am purtat urat cu el, desi nu o merita. Putea sa se intample cu ea sau cu el sau... Cred ca meseria care mi s-ar potrivi ar fi bazata pe indepartarea oamenilor de langa mine. Cei dragi, in special.

Nu am fost in cea mai buna forma nici pentru a invata. Nu. Esec. Ma intreb cu cate restante sau mariri ma duc in toamna. Doar nu credeam ca voi avea vara linistita. Liniste... ce e asta? Ce presupune? Aveti cumva o definitie a ei?

Nu.

Trecem mai departe. In cazul in care nu-ti va fi alaturi, sa te inteleaga si sa te sprijine, n-ar trebui sa iti fie nici tie greu sa mergi mai departe. Ar cam fi timpul sa te fi obisnuit deja cu genul asta de oameni. Care sa te lase. Carora, de fapt, nu le-a pasat mai mult de cateva minute de tine. Acum, serios, de ce te-ai gandi ca le-ar pasa? Se pare ca inca nu ti-ai invatat lectia. Haide! Pana si cei mici stiu ca o greseala nu trebuie repetata. Te-ai fript? A doua oara nu mai pune mana pe cana fierbinte. E simplu, la prima vedere.

A trecut cu el. Da, si e bine. Durerea s-a transformat intr-un fel de nu stiu ce, exact. Poate greata, uneori. Iarasi, iti spun, ar fi trebuit sa iti vina usor. Nu merge. Pur si simplu e ceva blocat. Poate un instalator ti-ar fi de folos. Tata se mai pricepe la asta. Da, dar tata nu intelege exact ce fel de instalator mi-ar trebui. Sa caut in alta parte. La un magazin cu... cu ce? Nu stiu. Mergem si mai departe.

Timpul meu se comprima si se dilata. Evident, in ordinea si in momentele care nu ar trebui.

Plangi. Asa, si? Ti se pare ca te ajuta cu ceva? Nu cred.

Ai obosit. Sa te gandesti. Si sa gandesti. Te-ai lipit prea usor de el. De fapt, sa recunoastem, ai incercat sa nu il bagi in seama. Asa este. Nu e vina ta. Ce sa zic, ca de obicei. Nu esti vinovata cu nimic. Nici celalalt. Soarta. Exact, soarta. Pai... la fix. Se apropie ziua ta. Anul trecut ai bocit. Destul de mult, as zice. De ce n-ar fi si anul asta la fel? Eeeei, zi si tu acum... E numai bun tiparul: esti in sesiune, esti nervoasa, ai face orice altceva, pe care nu il faci, nici nu inveti, stai si te gandesti la nimic. Ce se intampla cu energia pe care ti-o canalizezi spre nimic? Cine o preia? Ca de distrus, sigur nu se distruge. Asta o citisem pe la termodinamica. Blestemata materie. Nu mai evita subiectul. Spune, ce faci cu energia aia? Crezi ca iese in strada, pe Dambovita? Si o preiau motociclistii, in viteza lor? Asta crezi tu? Nu stiu ce sa iti spun, daca ai dreptate sau nu. Poate ai, poate nu. Tu ce crezi? Dar tu? Si tu? Chiar nimeni nu stie?

Ei, asta e buna. Acum te-ai gasit sa iti pui intrebari existentiale. Intreaba-te, mai bine, cate tipuri de electrozi sunt? Sau extractia, cu ea cum stai?

Personal, in ceea ce ma priveste... cam prost. Zau. Adica, extrag ce e mai rau, inutil.

Iti recomand sa dormi. Asta am facut acum cateva ore, pentru cateva ore.

Nu-i nimic, mai bine dormi, decat sa incerci sa iti dai seama ce nu merge. Pierzi vremea aiurea.


teo dor: este o regula
teo dor: sa ii ataci pe cei care iti vor binele
teo dor: pt ca sunt singurii care iti sunt alturi si stau cu garda jos langa tine
teo dor: pe ei ii poti rani cel mai usor
teo dor: dar daca sunt buni prieteni ei inteleg starile astea
teo dor: si continua sa iti fie alturi
teo dor: important e ca tu sa constientizezi situatia si sa cauti sao indrepti
teo dor: hai la vise
teo dor: maine va fi soare si pe strada ta

Multumesc, Teodor! Si Andreea.


Probabil, iulie, ba nu, era iunie, de fapt...
Currently listening to: John Mayer - Covered In Rain (Any Given Thursday) - baiatul asta e fantastic, nu mai stie de el cand e cu ghitara in maini :)